Choď na obsah Choď na menu
 


čučoriedkový chasecake

INGREDIENCIE

KORPUS:

  • 200g grahamové sušienky
  • 90g rozpustené maslo

KRÉM:

  • 200 g čučoriedky
  • 100 g kryštálový cukor
  • 100 ml voda
  • 1 PL kukuričný škrob
  • 500 g jemný tvaroh
  • 100 g práškový cukor
  • 1 ks menší citrón (kôra)
  • 1 KL vanilkový extrakt
  • 200 g smotana na šľahanie
  • 2 KL želatína v prášku
  • 2 PL voda

POSTUP

1

Sušienky podrvíme na prach a premiešame s rozpusteným maslom. Pieskovú zmes utlačíme a zarovnáme na dno tortovej formy (Φ24 cm), ktorú sme vystlali papierom na pečenie. Korpus uložíme do chladničky.

2

Medzitým si odložíme za hrsť čučoriedok bokom a ostatné spolu s kryštálovým cukrom nasypeme do hrnca. Prilejeme vodu a všetko spolu privedieme k varu a necháme povariť asi 10 minút.

3

K čučoriedkovej omáčke na záver primiešame škrob rozpustený v troške vody (50 ml) a ešte spoločne povaríme asi 5 minút, kým nedostaneme hustejšie pyré. To prelejeme do misky, prekryjeme fóliou a necháme úplne vychladnúť.

4

Do  malého kastrólika nasypeme želatínu, pridáme dve lyžice vody a necháme asi 5 minút napučať.

5

Medzitým si v miske vyšľaháme tvaroh s práškovým cukrom, citrónovou kôrou, vanilkou a primiešame k nemu čerstvou vyšľahanú šľahačku.

6

Keď je krém vyšľahaný, napučanú želatínu zahrejeme (nevaríme), kým sa úplne nerozpustí a zašľaháme ju do krému.

7

Polovicu krému rozotrieme na korpus, do zvyšného krému zľahka zamiešame čučoriedkové pyré a aj tú potom opatrne rozotrieme a zarovnáme na biely krém.

8

Čučoriedkový koláč uložíme do chladu na aspoň 6 hodín, ideálne cez noc.

9

Neskôr uvoľníme obruč formy, okraj prejdeme špachtľou, aby krémy vytvorili hladký mramorový okraj. Vrch vyzdobíme odloženými čučoriedkami a servírujeme.

 

 

 

 

Príspevky

14. 3. 2022

čučoriedkový chasecake

 
Celý príspevok