Korpus: sušienky podrvíme na prach, premiešame s roztopeným maslom a utlačíme na dno tortovej formy (26 cm). Vznikne naozaj tenučký korpus, ktorý spolu s formou uložíme do chladu, kým si pripravíme krém.
malinový chasecake
INGREDIENCIE
-
150 gmaslové sušienky
-
70 grozpustené maslo
-
1.5 KLprášková želatína
-
2 PLcitrónová šťava
-
2 PLkukuričný škrob
-
50 gkryštálový cukor
-
300 gmaliny (čerstvé alebo mrazené)
-
400 gsmotanový syr (Lučina, Philadelphia, ...)
-
70 gpráškový cukor
-
1 KLvanilkový extrakt
-
180 mlsmotana na šľahanie
POSTUP
Krém: želatínu rozmiešame v citrónovej šťave a necháme cca 5 minút napučať.
Potom ju vložíme do panvice spolu s kukuričným škrobom, cukrom, malinami a na strednom plameni všetko spolu privedieme k varu. Veríme kým sa maliny úplne nerozpadnú. Výsledom bude hustá malinová omáčka.
Malinovú omáčku prepasírujeme cez sitko (zbavíme sa zrniečok) a necháme vychladnúť.
Medzitým si v miske vyšľaháme syr s cukrom, vanilkou a postupne zašľaháme aj vychladnutú malinovú omáčku.
-
-
Do krému nakoniec zľahka zapracujeme vyšľahanú smotanu a navrstvíme ho na korpus. Zarovnáme a uložíme do chladničky na aspoň 8 hodín.
-
Stuhnutý cheesecake prejdeme po obvode ostrým nožom, uvoľníme obruč a krájame na trojuholníky, ktoré môžeme dozdobiť strúhanou čokoládou, mätovými lístkami a čerstvými malinami.