Choď na obsah Choď na menu
 


malinový chasecake

INGREDIENCIE

TENKÝ KORPUS NA 24 CM FORMU:
  • 150 g
    maslové sušienky
  • 70 g
    rozpustené maslo
KRÉM:
  • 1.5 KL
    prášková želatína
  • 2 PL
    citrónová šťava
  • 2 PL
    kukuričný škrob
  • 50 g
    kryštálový cukor
  • 300 g
    maliny (čerstvé alebo mrazené)
  • 400 g
    smotanový syr (Lučina, Philadelphia, ...)
  • 70 g
    práškový cukor
  • 1 KL
    vanilkový extrakt
  • 180 ml
    smotana na šľahanie

POSTUP

Korpus: sušienky podrvíme na prach, premiešame s roztopeným maslom a utlačíme na dno tortovej formy (26 cm). Vznikne naozaj tenučký korpus, ktorý spolu s formou uložíme do chladu, kým si pripravíme krém.

 

Krém: želatínu rozmiešame v citrónovej šťave a necháme cca 5 minút napučať.

 

Potom ju vložíme do panvice spolu s kukuričným škrobom, cukrom, malinami a na strednom plameni všetko spolu privedieme k varu. Veríme kým sa maliny úplne nerozpadnú. Výsledom bude hustá malinová omáčka.

 

Malinovú omáčku prepasírujeme cez sitko (zbavíme sa zrniečok) a necháme vychladnúť.

 

Medzitým si v miske vyšľaháme syr s cukrom, vanilkou a postupne zašľaháme aj vychladnutú malinovú omáčku.

 
  •  
     
  • Do krému nakoniec zľahka zapracujeme vyšľahanú smotanu a navrstvíme ho na korpus. Zarovnáme a uložíme do chladničky na aspoň 8 hodín.

     
  • Stuhnutý cheesecake prejdeme po obvode ostrým nožom, uvoľníme obruč a krájame na trojuholníky, ktoré môžeme dozdobiť strúhanou čokoládou, mätovými lístkami a čerstvými malinami.